terraopwereldreis.reismee.nl

De eerste week

Oli Otya?

Met ons gaat het helemaal top, ik hoop met jullie ook. We zitten sinds gisteravond in ons 'huisje' bij het gastgezin en het is echt fantastisch! De mensen, het weer en de cultuur zijn echt de perfecte combi. De kinderen zijn natuurlijk allemaal prachtig en ze noemen ons vaak genoeg muzungu (moezoengoe), dit betekent op een positieve manier dat we 'wit' zijn. Dit doen niet alleen de kinderen maar ook de volwassen, ze zien tenslotte ook niet vaak een bezwete blanke in een pyjamabroek met prachtige teva sandalen en een veel te grote rugzak op. 

De stage begint volgende week pas vanwege de verkiezingen, wat hier echt een ding is. Er zijn optochten met muziek, heel veel mensen en dansen en zingen. Wat ik ook wel in Zuid-Afrika heb gezien. Erg leuk sfeertje maar je voelt je wel echt heel wit. Door de verkiezingen staat het leven een beetje stil, vandaar dat je ook heel wat shillings (ugandees geld) moet opnemen, want je weet niet of het pinautomaat het morgen wel doet i.v.m de verkiezingen. Dan kunnen we onszelf weer een miljonair noemen.

Kris (kristel) en ik kunnen het gelukkig ook top met elkaar vinden en ik ben errug blij dat ik hier niet alleen ben, want zoals jullie weten ben ik een chaoot en  het is bij haar gebleken dat ze een perfectionist is. Dat is ook wel te merken aan haar inpakkunsten, ze heeft echt alles bij (ik ben mij aan het aanpassen aan het brabants). 

We hebben de eerste 2 nachten in Mukono geslapen waar we het eerste traditionele eten hebben geproefd (matoke, rijst, pompoen, enaansi en nog meer fruit). We hebben de stad verkend en we zijn daarna naar Nkokonjeru gegaan. Waar we de eerste nacht meteen een avontuur hebben beleefd. In de kamer hebben we onder andere gekko’s,salamanders, spinnen, spinkhanen en erg veel muggen gezien. Oh ja, en het spreekwoord kikker in je bil werd bij ons bijna letterlijk. Want er had een kikker zijn huis gemaakt in onze wc, erg gezellig. Gelukkig zijn wij niet bang voor al die beesten, kris misschien alleen voor een schorpioen in haar schoen, maar dan laat ik het jullie meteen weten als dat is gebeurd :)

We zijn weer een paar daagjes verder, en het wordt met de dag leuker eigenlijk. We hebben te horen gekregen dat we maandag naar de kliniek kunnen om ons te kunnen voorstellen aan de collega’s. Helaas kon dat niet eerder omdat er verkiezingen zijn. We zijn er achter gekomen dat de politiek hier heel raar in elkaar zit. Het is enorm corrupt en de president die nu aan de macht is, bepaald eigenlijk alles wat er in het land gebeurd. En de mensen kunnen er echt boos om worden, wat wel gebleken is in Kampala en andere grote steden. En dat vind ik best wel terecht want ze willen het al jaren anders en het blijft hetzelfde gaan elke 5 jaar. Nu de stemmen worden geteld is het volk aan het veranderen, het wordt gewelddadig en de nederlandse ambassade heeft ons zelfs een bericht gestuurd dat het beter was als we niet naar de grote steden gingen. De mensen zijn zo blij dat ze mogen stemmen en er hangt daarom van tevoren ook echt een goede sfeer. Maar tijdens het tellen van de stemmen gaat er altijd wat ‘fout’. En het is overduidelijk dat dat niet zomaar gebeurd, echt heel apart om te zien. Ik denk dat als dit in Nederland was gebeurd dat we oorlog zouden hebben. Dus ik ben heel erg blij met onze democratie en ik ga mij in de toekomst meer verdiepen in de politiek en mij beseffen dat het bijzonder is dat we onze stem kunnen uitbrengen en dat het eerlijk gaat (althans, dat hoop ik J)

Ik weet dat het moeilijker is om een lang verhaal te gaan lezen, ik heb daar dan zelf ook geen zin meer in. Maar ik ben zo op dreef dat ik graag wil doorvertellen, ik hoop dat jullie het nog willen lezen.. We wandelen hier erg veel, ookal is het het warmste moment van de dag. Gisteren hebben we echt een lange wandeling gehad, eerst hebben kris en ik een heel mooi rondje gewandeld waarbij we echt hele mooie dingen hebben gezien. Zeker de moeite waard voor nog een rondje, dus dat hebben we later nog een keer gedaan. Daarna zijn we helemaal een berg(eigenlijk is het een heuvel, maar omdat wij in Nederland geen bergen hebben vond ik het een berg) op geklommen, waar 3 hele grote elektriciteitsmasten op stonden. Nouja, ik zoek vaak het avontuur op en gelukkig is kristel daar ook zeker wel voor in. Dus wij zijn, samen met onze hele lieve ‘begeleider’ John de mast in geklommen. We zijn niet helemaal naar het topje gegaan maar we zaten wel 32 meter van de grond verwijderd. En omdat we in deze 4 maanden ook heel graag willen gaan bungeejumpen is dit een goede oefening om te wennen aan hoogtes J En wat een uitzicht, echt prachtig! Zeker de moeite waard, we hadden echt een prachtig uitzicht. Heit zou dan hebben gezegd, knip knip knip terra, maak foto’s met je geheugen! En dat heb ik ook zeker gedaan, maar het was natuurlijk ook een prachtig moment voor een selfie.

Het gastgezin is ook echt top, de kinderen vroegen al waarom ik zo’n anders kleurtje had dan zij. Ook vonden ze mijn haar ‘big’ en mijn wijnvlekken waren magie. Het mooiste vond ik nog wel dat ze vroegen waarom mijn pols aan de binnenkant ‘groen’ was, maar daar kon je dus zo goed mijn aderen zien. Ook is onze Taata (vader van het gastgezin) bijna een filmster in het dorp. Hij is erg goed voor het dorp en heeft zich daarom ook laten plaatsen voor de verkiezingen, hij kan lokaal worden verkozen. Hij weet echt wat er nodig is in het dorp en is ons dus ook erg aan het helpen met het opstarten van verschillende projecten naast onze stage in de kliniek.

Kris is ziek en we doen het dus nu lekker rustig aan, we kunnen nu ook nog niet zoveel omdat het weekend is en er zijn verkiezingen. Dus we gaan lekker relaxen vandaag! Zonnetje erbij, verse ananas, gezellige mensen om ons heen, wat wil je nog meer?!

Dit was het voor nu, groetjes van ons uit Nkokonjeru!

Tunalabagana! 

Welkom op mijn Reislog!

Hallo en welkom op mijn reislog!

Dé plaats om op de hoogte te blijven van alle avonturen en ervaringen tijdens deze reis. Vanaf nu zul je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden, en via de kaart weet je altijd precies waar ik me bevind en waar ik ben geweest! Meer informatie over mijzelf en de reis die ik ga maken vind je in het profiel.

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!

Leuk dat je met me meereist!

Groetjes,

Terra

Project Uganda

Lieve mensen,

Vandaag is het zover, mijn avond op 't pannekoekschip om geld op te halen voor mijn projecten die ik op wil starten op mijn stage waar ik over 3 weken al heenga!

Mijn fantastische baas heeft dit mogelijk gemaakt, het reserveringslijstje is aardig vol dus we gaan vanaf 17:00 los met bakken!

Laughing
 Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

Liefs Terra

Project Uganda

Lieve mensen,

Vandaag is het zover, mijn avond op 't pannekoekschip om geld op te halen voor mijn projecten die ik op wil starten op mijn stage waar ik over 3 weken al heenga!

Mijn fantastische baas heeft dit mogelijk gemaakt, het reserveringslijstje is aardig vol dus we gaan vanaf 17:00 los met bakken!

Laughing
 Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

Liefs Terra

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel4Change